За родители

Слободни игри во природа

Се сеќавате кави биле вашите детски денови? Исполнети со игра, дружење, забава. Кај баба и дедо во село, во парк,... >>

Училиште во природа

Училишта во природа или градинки во природа биле популаризирани во Скандинавија уште во 1950-тите. Оттогаш, концептот за ваков тип на... >>

Креативност и промена на образовните парадигми!

Во ова видео преку анимација Кен Робинсон ни зборува за промента на образовните парадигми. Кен Робинсон вели:„ Имаме систем на... >>

Дали училиштата ја убиваат креативноста?

Кенет Робинсон, Sir Kenneth Robinson (роден на 4-ти март 1950) е британски автор, меѓународен советник за образование во уметноста на... >>

Нема повеќе училишни предмети во Финска

Образовниот систем во Финска се смета за еден од најдобрите во светот. На интернационалните листи за најдобар образовен систем секогаш... >>

Најдобрата детска градинка во светот Фуџи, Токио Јапонија

Фуџи детската градинка во Токио е градинка која им нуди на децата магичен простор за играње и учење. Градинката е... >>

Алтернативни училишта – Валдорф

Првото Валдорф училиште било создадено од австрискиот филозоф Рудолф Стајнер во 1919 година и било наменето за децата на работниците... >>