Шарена змија од хартија

2016-09-07

Потребни материјали:

 

  • лист хартија;
  • водени бои;
  • округли сад ( за полесно да ја нaцртате змијата);
  • фломастери во рализчни бои;
  • стикери очи;
  • ножици;
  • лепило.
  1. Исечете го листот хартија спирално со помош на округлест сад.

sharpie-snake-craft-2

2. Обојте ја змијата во која боја сакате и залепете ги стикерите очи. Исечете од листот хартија јазиче и тоа залепете го. Потоа со фломастерите декорирајте по желба.

paper-snake-kid-craft-pin

 

 

Клучни зборчиња: , ,